Medarbetare berättar 2017-03-13T14:55:47+00:00

Medarbetare berättar

 

Investeringsrådgivare

”Jag får kombinera mitt intresse för den finansiella världen med att nyttja min kunskap och mitt intresse för att hjälpa medmänniskor.”

När jag skrev mitt examensarbete, med inriktning mot Behavioural Finance på Uppsala universitet, bestämde jag mig för att göra karriär inom finansiell planering. Efter en noggrann urvalsprocess av potentiella arbetsgivare som uppfyllde mina grundkrav föll mitt val på iZave. Jag tilltalades främst av företagskulturen. Den präglas av ett självklart kunskapsutbyte mellan kollegor och ett enormt driv i hela organisationen att hjälpa medmänniskor till en effektivare finansiell planering.

Ledningen för bolaget ställer höga krav på medarbetarnas kunskap. Det visade sig inte minst under den initiala träningen på traineeprogrammet. Vi hade tentor på varje delmoment som vi gick igenom. För mig passade det perfekt att lägga 60-70 h i veckan på arbetet för att få så mycket kunskap och träning som möjligt. Efter att ha tagit diplom, licenser och klarat interna prov så kände jag mig trygg i att kunna hjälpa min potentiella klient redan från mitt första mötet.

Träning/hälsa har legat min varmt om hjärtat ända sedan barnsben och att verka på en arbetsplats som tillåter och ständigt uppmuntrar till fysisk aktivitet för att behålla motivation och hög prestationsnivå är motiverande. För att klara långa dagar och skapa förutsättning för att ha hög energi tränar jag varje dag. Ofta tränar jag tillsammans med kollegor, vilket också bidrar till en stimulerande arbetsmiljö.

Liksom jag har höga mål på iZave, har jag höga mål i sporten Athletic Fitness och siktar på en topp 5-placering på en nationella tävling. Faktum är att det som gör en framgångsrik finansiell rådgivare också gör en framgångsrik idrottare – mål, visioner, motivation, disciplin, systematik, kontinuitet samt fokus på möjligheter. Dessa faktorer är också grunden för både min och mina medarbetares framgång. Det är även grunden för en framgångsrik relation med klienter. Jag är exempelvis noga med att fastställa tydliga mål och visioner tillsammans med varje klient. Dessutom erbjuder jag mina klienter kontinuerlig uppföljning och ständigt fokus på möjligheter. Enligt min erfarenhet blir samarbetet med klienter på så sätt både uppskattat och värdeskapande.

För att bli framgångsrik inom yrket som investeringsrådgivare krävs även hög social kompetens, enorm drivkraft att ständigt förbättras samt att arbeta långsiktigt. Jag utvecklar exempelvis ständigt min talarförmåga, mycket tack vare iZave utmärkta retorikövningar, och numera har jag fått äran att hålla presentationer för flera hundra personer. Mycket utmanade!

Arbetet som rådgivare är väldigt stimulerande. Att träffa krävande klienter som uppskattar hög service och resultat och ger mig positiv feedback på mitt arbete, är förstås något som är glädjande i det dagliga arbetet. Belönande känns också att jag får kombinera mitt intresse för den finansiella världen med att nyttja min kunskap och mitt intresse för att hjälpa medmänniskor.

Jag har kommit en bra bit mot mitt mål: att bli en av Sveriges mest framgångsrika rådgivare.

Vilgot, Senior investeringsrådgivare

Investeringsrådgivare

”Utmaning och ett bra lag har alltid varit starka motivationsfaktorer för mig personligen”

Det har legat mig naturligt att satsa hårt och lägga ned exceptionellt mycket tid för att bli bättre. Även när det gjort lite ont och annat i livet har lockat har jag fokuserat på träning och teknik. I tonåren spelade jag bl. a. Sverigepucken, vilket är nivån under den kanske mer kända TV-pucken. För att komma upp i den nivån i Dalarna, där jag kommer ifrån, krävs många timmar träning på isen. Det räcker inte med talang, utan det krävs viljestyrka och lagarbete för att hålla uppe ångan. I tonåren märktes det tydligt att jag hade en uthållighet o mental styrka utöver det vanliga.

När jag av olika anledningar inte kunde arbeta vidare på en karriär inom idrotten föll valet naturligt på att läsa en magisterexamen i ekonomi på ett av Sveriges bästa universitet. Det lade en bra grund för mitt yrkesval. Efter att ha arbetat på en storbank parallellt med studierna ville jag arbeta med mer personliga relationer och komma närmare mina kunder. Jag fick en bra grund på storbanken men den värdeskapande heltäckande rådgivningen gavs det inte utrymme för och jag ville ge mer service och mer tid till bankens kunder. Det förde mig vidare till en av dåtidens större  aktörer inom finansiell rådgivning. Dock blev det tyvärr uppenbart att det inte var en analysdriven process som fokuserade på kundnytta och efter ett kortare tag så sökte jag mig vidare. Eftersom jag genuint ville ha långa relationer och nöjda kunder sökte jag mig vidare till ett företag där ledningen hade en uttalad vision som jag kunde stå bakom. Valet föll på iZave och jag har numera arbetat på bolaget i flera år och trivs otroligt bra.

På ett personligt plan har jag fått utvecklas enormt mycket inom flera områden. Något som jag är extra stolt över är att jag, bland annat genom att jag har fått kontinuerlig coachning av bland annat vår retorikexpert, numera gärna håller tal inför större publik. Senast på den årliga företagskick-offen emottog jag stolt priset för ”Årets rådgivare” och höll ett spontantal inför ca 120 medarbetare o samarbetspartners (något som varit otänkbart tidigare). Det var ett kvitto på att man genom hård träning kan utvecklas starkt.

På ett professionellt plan har jag dagligdags mycket kompetenta medarbetare som ständigt delar med sig av sina erfarenheter. Detta allmänna kunskapsutbyte och specifika utbildningspass på iZave borgar för att jag får stå på tårna hela tiden och hålla mig uppdaterad med senaste produkterna och analyserna. Precis som inom hockeylaget där vi hjälpte varandra att träna hårdare och vara mer förberedda inför match, så hjälper mina duktiga medarbetare på iZave att arbeta extra hårt för att vara väl förberedd inför att tillmötesgå mina klienters önskemål o behov.

Många som läser detta kanske är nyfikna på iZave som arbetsgivare och jag tänkte avsluta med ett par meningar om min upplevelse. Inskolningen var effektiv och krävande. Att arbeta 12 timmar om dagen och vara inne på kontoret även på helgerna var snarast standard de första åren. Allt för att bli effektiv i alla moment samtidigt som det är mycket specifik kunskap som ska inhämtas. Det fanns gott om stöd och det är lättare att lära sig av de bästa inom branschen men faktum är att det är de nedlagda timmarna som avgör din framgång. Numera njuter jag av den flexibiliteten som erbjuds för rådgivare som har arbetat i flera år. Jag har numera ett par assistenter som hjälper mig att fokusera på de beståndsdelar som skapar mest värde för mina klienter. Det innebär att jag också kan njuta av flera av livets beståndsdelar som exempelvis träning och hälsa samt att jag lägger mer tid på affärsutveckling. Vad framtiden bär med sig är svårt att veta men klart är att det är stimulerande att vara på en arbetsplats som uppmanar till kontinuerlig utveckling och på iZave erbjuds verkligen möjligheten att ta stort ansvar och vara med att påverka i en kunskapsintensiv miljö. Framför allt blir jag fortfarande mest motiverad av att jag har kontinuerlig kontakt med mina klienter och får ett kvitto på att de är nöjda när vi ses.

Johan, Senior investeringsrådgivare

Partner

”Vilja, positiv inställning, tydliga mål och hårt arbete är vad som krävs för att nå framgång”

År 2011 blev jag klient hos iZave i Malmö. Då studerade jag till civilekonom och arbetade extra som ekonomikonsult. Redan under det första mötet med min rådgivare blev jag imponerad av hur skräddarsytt allt var. Bemötande var personligt och engagerat. Informationen var anpassad till min kunskapsnivå och jag fick snabbt hjälpa i linje med mina önskemål och behov. Jag kände mig mycket väl omhändertagen. I samband med rådgivningen bestämde jag mig för att bli rådgivare på bolaget.

Efter ungefär två år som nöjd kund sökte jag tjänsten som trainee i syfte att bli rådgivare. Under första intervjun kändes allt rätt. Jag fastnade framförallt för energin och framåtandan. Två dagar efter min examen som civilekonom flyttade jag till Stockholm för att påbörja traineeprogrammet och min karriär.

Jag kände tidigt i min kontakt med iZave att det var ett bolag som såg potential i människor. Hela bolaget andades positivitet, driv och professionalitet.

Det tog inte många dagar in på min utbildning förrän jag började forma nya målsättningar. Jag bestämde mig för att mitt mål var att starta ett eget kontor och dotterbolag inom några år. Det målet gav mig stark motivation till att arbeta hårt och leverera bra resultat redan från start.

Sedan jag började på bolaget 2014 har utvecklingen gått snabbt. Bolaget har förbättrat kunderbjudandet, utvecklat effektiva IT-stöd, öppnat flera nya kontor, skaffat fler kunder och attraherat många nya duktiga medarbetare. Ledningen för bolaget driver ständigt på utvecklingen. Vi ska alltid bli bättre. Varje dag. Det gillar jag. Det är rätt inställning.

Jag tycker vi har ett mycket konkurrenskraftig kunderbjudande. Vem jag än möter så vet jag att jag kan hjälpa till att skapa värde. Som rådgivare är det en fantastiskt bra förutsättning. Jag har dessutom alltid känt att det jag erbjuder är sådant som jag kan stå för och framföra med stolthet. För vill man prestera är det avgörande att känna för och tro på det man gör och att representera ett bolag som man är stolt över att tillhöra.

Alla långa och intensiva arbetsdagar har varit ett litet pris att betala för den fantastiska resa som jag har fått förmånen att göra på kort tid. Jag har gått från trainee till rådgivare, partner, Vd och styrelsemedlem på mindre än tre år. Det är jag stolt över och framförallt är jag glad över att arbeta i ett bolag som ger talanger möjlighet till snabb utveckling.

Som VD för kontoret i Helsingborg är min ambition är att ge talanger samma möjlighet till snabb karriär som jag själv har haft.

Har du ett intresse för den finansiella världen, vill du representera ett bolag med hög kvalitet, arbeta med människor och ständigt utvecklas? Ja, då är iZave det perfekta bolaget att jobba för.

Vilja, positiv inställning, tydliga mål och hårt arbete är vad som krävs för att nå framgång. Som VD och kontorschef har jag ständigt dörren öppen för alla talanger som är beredda att göra vad som krävs för att bli framgångsrika rådgivare och arbeta för att ständigt utveckla sig själva och verksamheten.

Har du talang och rätt inställning? Kontakta gärna mig så får du veta vilka befattningar och karriärmöjligheter som vi kan erbjuda just dig!

Camilla Eskilsson
VD & Partner, iZave Helsingborg AB

Rådgivningschef

”På iZave får jag alla möjligheter och förutsättningar att utvecklas och uppnå mina mål på både kort och lång sikt. Att söka mig till iZave var och är ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv”

Med min akademiska bakgrund inom finansiell ekonomi och mitt intresse för att jobba med människor och kundrelationer, var det enormt viktigt att få arbeta på ett etablerat företag som jobbar med båda delarna. Efter omsorgsfull efterforskning så var det företagskulturen som fångade mitt intresse där fokus ligger på utveckling, prestation och framsteg.

Att iZave präglas av en högpresterande arbetsmiljö var något som märktes redan i traineeprogramet. Under sex intensiva månader genomgår man en utbildning som bland annat består av nationalekonomi, finansiellekonomi, retorik, kommunikationsteknik, pedagogik samt simulerade kundmöten där varje moment måste godkännas för att få möjligheten att bli investeringsrådgivare. Ledningen ställer höga krav på medarbetares kunskap och kompetens och oftast krävs upp till 60 timmars arbete per vecka och många gånger mer.

Under traineeprogramet ställdes jag mot många utmaningar och då jag är en person som gillar utmaningar var detta något som passade mig väl. Mycket resurser läggs på att utveckla trainees just för att man ska få den bästa förutsättningen att bli en så duktig investeringsrådgivare som möjligt. Företaget är väldigt mån om att attrahera, utveckla och behålla drivna och kompetenta medarbetare. Dessa egenskaper tycker jag alla företag borde sträva efter och detta är något iZave är väldigt tydliga med under hela rekryteringsprocessen.

Yrket som investeringsrådgivare kan jämföras med egen företagare. Självständighet och frihet under eget ansvar där jag själv bestämmer när och hur många klientmöten jag vill ha. Därför ligger fokus på prestation och så länge jag presterar kan jag fritt bestämma över min tid. Jag har möjligheten att få arbeta med några av de bästa investeringsrådgivarna i Sverige, där det ständigt sker kunskapsutbyten med kollegor som alltid försöker hjälpa och stötta mig. På detta sätt får jag bästa möjliga förutsättningar att utvecklas både som person och yrkesmässigt. Det bästa med mitt yrke är att få hjälpa människor med att skapa och upprätthålla en effektiv finansiell planering, att skapa ett mervärde och ge en service våra klienter oftast inte är vana med.

”Hårt arbete och goda prestationer belönas med vidareutveckling och ökat ansvar”. Förutom att träffa mina klienter har jag fått förtroendet av ledningen att hålla i våra kundevent. Flera gånger i månaden håller jag föredrag om finansiell planering inför en publik på upp emot 500 personer. Detta är något jag tycker är extremt roligt, givande och utvecklande speciellt när jag tänker tillbaka att inte för så länge sedan kunde jag knappt prata inför en minde grupp. Tack vare min prestation på iZave har jag också fått förtroendet som rådgivningschef parallellt med investeringsrådgivning, där jag nu ansvarar för alla nya rådgivare med 0-12 månaders erfarenhet samt alla trainees. Min primära uppgift är att inspirera, motivera och framförallt utveckla nya rådgivare och trainees. Genom att bland annat organisera utbildningar och sitta med i med möten kan jag tillhandahålla kontinuerlig coachning och skapa de bästa förutsättningarna för mina kollegor att tillhöra några av de bästa investeringsrådgivarna inte bara på iZave, men även i landet.

För att lyckas som investeringsrådgivare på iZave krävs hög social kompetens, engegemang, driv, energi och framförallt en målmedvetenhet. Med dessa egenskaper i kombination med de verktyg iZave erbjuder, har jag och mina kollegor de bästa förutsättningarna att prestera, utvecklas, växa och göra framsteg.

Min ambition är att tillsammans med iZave vara Sveriges största rådgivningsföretag där jag i framtiden tillhör en av Sveriges mest framgångsrika investeringsrådgivare. Detta genom att fortsätta utvecklas, växa och göra framsteg och där iZave är ett självklart val när det kommer till hjälp med finansiell planering.

Shadlee Ismail
Investeringsrådgivare & Rådgivningschef för Juniora rådgivare

Rådgivningschef

”För att bli framgångsrik på iZave måste du vara villig att investera i dig själv och din egen utveckling.”

När jag tog examen från universitetet sökte jag efter en arbetsgivare med höga ambitioner och starkt fokus på ständig utveckling. Redan vid första kontakten med iZave fick jag intrycket av att bolaget hade höga ambitioner och satte såväl personlig som professionell utveckling i första rummet. Det gjorde att iZave kändes rätt för mig. När jag sedan började på bolaget bekräftades min bild. Sedan dess har jag fått var med om en snabb och inspirerande start på min karriär.

Jag vill arbeta med finansiell rådgivning för att skapa värde för andra människor. Jag vill göra skillnad i andra människors liv. Hjälpa till att realisera mål och drömmar. Jag tycker det är roligt att möta olika människor, hjälpa till med planering, rekommendera lämpliga lösningar och lämna god service. Jag får dessutom en härlig kick av att göra affärer och mycket positiv energi av alla nöjda kunder.

Jag är övertygad om att iZave har flera av Sveriges främsta finansiella rådgivare. Det är väldigt motiverande att få arbeta med alla dessa duktiga, engagerade och kompetenta medarbetare. Det gör det väldigt roligt att arbeta och enkelt att utvecklas.

För att bli framgångsrik på iZave måste du vara villig att investera i dig själv och din egen utveckling. När jag gick iZave traineeprogram, som syftar till att skola in nya talanger i yrket som finansiell rådgivare, investerade jag många långa och intensiva arbetsdagar för att klara inskolningen. I min kull var det ungefär hälften av dom som började som fullföljde inskolningen. Jag bedömer att det som förenar dom som fullföljde inskolningen var en stark vilja och ett disciplinerat arbete.

Jag tycker det är bra att bolaget ställer höga krav på nya rådgivare. Det leder till en arbetsplats med många högpresterande medarbetare som lyfter varandra. Det blir en väldigt drivande och energirik företagskultur när många medarbetare ständigt fokuserar på möjligheter och förbättringar.

Det mest utvecklande under traineeprogrammet var bolagets utbildning i kommunikationsteknik. På kort tid fick jag hjälp att utvecklas till en talare som relativt enkelt och tryggt kan inspirera flera hundra personer i en salong. Den förmågan har jag haft stor nytta av både som rådgivare och chef.

Efter två år som rådgivare fick jag möjligheten att bli en av bolagets nya rådgivningschefer. Eftersom jag uppskattar utmaningar och utveckling accepterade jag erbjudandet direkt. Som chef arbetar jag numera dagligen med att utveckla och motivera medarbetare att prestera på toppen av sin förmåga. Det är ett mycket lärorikt och utvecklande arbete för mig.

Det är mycket inspirerande att arbeta för att utveckla och expandera iZave verksamhet. Jag är övertygad att bolaget kommer att vara en av de riktigt stora spelarna i branschen inom en snar framtid. iZave har alla förutsättningar som krävs för att lyckas.

Att börja på iZave har överträffat alla min förväntningar.

Daniel Hjert

Investeringsrådgivare och Försäkringsförmedlare
Rådgivningschef för juniora rådgivare